Kurs i rallylydighet 11-13. november

Rypejentene arrangerer kurs i rallylydighet helgen 11-13. november. Instruktør er Michelle Malmåsen, og du kan lese mer om henne her: https://www.kennelprimigenia.no/primiteam/teamet/

Kurset foregår innendørs i Sarpsborg og koster 1500,-.

Fredag 11. november vil det være teori via Teams, og praktisk trening lørdag og søndag.

Rallylydighet er fort voksende og svært populær hundesport i Norge. Det er flere stående fuglehunder som konkurrerer i sporten, og noen har i tillegg oppnådd både championat og NM-plassering.

Overnatting: Høysand Camping ligger 10 min kjøring fra kurslokalet. http://hoysandcamping.no/

Påmelding til Benedicte på benedicte(at)rypejentene.no med følgende info:

Navn fører:

E-post:

Navn hund:

Rase:

Alder på hund:

Har hund og/eller fører tidligere erfaring med rallylydighet eller generell lydighetstrening?

OM RALLYLYDIGHET

Norsk rallylydighetsklubb skriver følgende:

I denne hundesporten er glede, samspill og holdninger det aller viktigste. Ønsket er at alle øvelsene utføres på en naturlig og flytende måte. Det er viktigere med samarbeid, godt humør og en positiv holdning – enn presisjon. Øvelsene kan bestå av momenter fra lydighet, freestyle og agility alt etter hvilken av de 4 klassene man går i.

Rallylydighet utføres ved at man orienterer seg etter de 15 – 22 nummererte skiltene som er satt sammen til en bane, av en dommer. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt – derav navnet Rally. Mellom øvelsene som står på skiltene skal ekvipasjen gå line-føring/fri ved fot, dersom ikke annet er beskrevet på skiltet. Dommeren forholder seg taus under hele konkurransen og trekker poeng etter som ekvipasjen gjør feil underveis.

Det er en utfordring å gå en rallybane. Banene er aldri like, det går på tid og det er fort gjort både å gjøre feil – og å gå feil. Noen klarer å gå igjennom hele banen uten trekk og ender da med full pott på 200 poeng. Her er det spenning og moro – både for hund, fører og publikum!

Foto av Anette B. Nordby
Skroll til toppen