Treningshelg på Hjerkinn juli 2010

Treningshelgen i fjellene ved Hjerkinn ble en flott opplevelse. Trollheimen og Snøhetta dannet bakgrunnen. Åtte glade Rypejenter med ni hunder møtte opp til trening.

Terrenget var lett å gå i og oversiktlig for å følge hundene i søk. Det var yrende glade hunder som fikk sine første slipp i fri natur etter lang båndtvangtid. God organisering fra arrangørene gjorde helgen nyttig og innholdsrik. Rypejentene dannet egen gruppe og vi hadde med en kjentmann. Vi fikk tildelt forskjellig terreng hver dag, slik at det også ble god variasjon i opplevelsene. Noen få ryper så vi også, men totalt sett så må det nok sies at vi gjerne skulle sett noe mer fugl. Hundene fikk masse slipptid der to og to ble sluppet sammen. Den første dagen var det nok flere av oss som syntes at hundene ikke gikk verken stort eller flott, men utover helga ble det mer fart, samt større og bedre reviering for de fleste.

Et sesongkort koster kr 300. Har du anledning så kan du da trene hver tirsdag og fredag kl 18-22, samt alle helger fram til 20. august, kl 11-18. Kortet gjelder også for trening i hele april 2011. For de som ikke har vært der – det anbefales å ta turen! Treningskort kjøper hver og en når de kommer til treningsfeltet, men du må møte opp presis ved oppstart av dagen på grunn av organisering i grupper. Husk å ta med sau-hund-bevis.

Rypejentene var innlosjert i hytter ved Hageseter camping. Det var grei standard på hyttene og vi hadde hyggelig samvær med mye bikkjeprat på kveldene. Lørdag ble det felles grilling. Været viste seg fra sin beste side denne helgen. Det var sommer i fjellet, god temperatur, for det meste sol eller lett overskyet. Hundene hadde kanskje satt pris på litt mer vind, eller i det minste litt mer stabil vind.

Takk for en super helg til alle som var med.

Vegbeskrivelse til terrenget om du ønsker å ta en treningstur
I Hjerkinnkrysset tar du av mot Hjerkinn stasjon. Like etter avkjøringen (ca 20 m), ta til høgre, kjør vel 1 km, hold rett fram i krysset ved Fortsvarets garasjer. Da ser du tre mørke brune hytter rett opp. Oppmøte på P-plass bak disse.

Skroll til toppen