Rypejentene Lesja og Dovre Fuglehundskole

Treningssamling, Lesja og Dovre Fuglehundskole aug 2016

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
4. august møttes 9 rypejenter med 11 glade fuglehunder til 3-dagers treningssamling på Sjongsvangen ved Lesja i regi av Lesja og Dovre Fuglehundskole.

Vel fremme ble vi tatt i mot på setertunet Sjongsvangen av Torkjell, Ludvig og Bjørn Johan, som gikk gjennom opplegget for samlingen. Deretter fulgte kortreist middag i den trivelige  peisestuen på Sjongsvangen: Reinsdyrgryte fra Dalsida! Det var en god blanding av erfarne og nyere rypejenter rundt bordet, og vi var alle litt spente på hva helgen ville bringe siden værmeldingen for helgen lovte mye nedbør.

Fredag
Fredag morgen var det oppmøte kl 08:30 og felles avreise inn til terrenget. Vi gikk i 2 partier med Bjørn Johan og Ludvig som guider, og været var tørt og fint. Med 4-5 ekvipasjer per parti ble det mange slipp i løpet av dagen. Terrenget var lettgått med flott utsyn over Sjongsvannet og begge partiene fikk flere stander og ryper på vingene. Våre erfarne guider coachet og gav feedback til hunder og førere mhp reviering, vindbruk og fuglebehandling. Dagen ble avsluttet med en debrief og opplegg for neste dag.

Etter å ha gått hele dagen i fjellet var det helt fantastisk å komme tilbake på setra, sparke av seg støvlene og få servert hjemmelaget rømmegrøt og spekemat! Og ikke minst få lov å sludre over et glass vin foran peisen og bare nyte å bli stelt for!

Lørdag
Lørdag morgen var det på’n igjen, med oppmøte på Gåsbu kl 09:00, denne dagen var det Ivar og Ludvig som guidet partiene. Alle valgte seg en oppgave de skulle fokusere på å jobbe med, og vi hadde nok en fin lang dag ute i terrenget med mange slipp og nyttige tips og tilbakemeldinger for hund og fører å ta med seg. Det var litt ujevnt med fuglesituasjoner i de 2 partiene denne dagen, men alle jobbet med sine oppgaver og fikk mye trening i å gå i slipp.

Hjemmefra tikket det inn meldinger om rekordnedbør, trafikk-kaos og oversvømte kjellere, så vi følte oss ganske heldige der vi gikk. Uværsskyene hang rundt oss på alle kanter, men himmelen forble utrolig nok ganske lys over rypejentene denne dagen. Treningsdelen av dagen ble avsluttet med trening på tamfugl og kaffe på fuglehundsskolens kurslokaler nede i Lesja – det var moro å se, her var det bare utrolig flott!

Tilbake på setra hadde Torkjell fyrt opp badstuen (og viltkameraet?) , noe som vakte stor begeistring hos alle damene! Vi fikk servert en helt fantastisk god fiskesuppe etterfulgt av ørret og harr fisket i Sjongvannet – i en helt magisk saus! Som vanlig var det utrolig hyggelig stemning rundt bordet – og fint å bli bedre kjent på tvers av partiene for de som ikke kjente hverandre fra før!

Søndag
Søndag pakket vi oss ut av rommene før det bar ut i fjellet igjen, denne gangen med Bjørn Johan og Ivar som guider.  Veien til Gåsbu var plankekjøring nå, med sine innlagte stopp for å ringe hjem i svingen hvor det var dekning.  Også denne dagen skulle det bli noe ujevnt med fugl på de 2 partiene, slik det av og til er.

Tusen takk for en usedvanlig hyggelig treningssamling! Vi satte stor pris på svært erfarne og likandes guider som hadde en personlig of fin måte å coache ekvipasjene på.  Det var utrolig hyggelig å tilbringe helgen i deres selskap! Vi gleder oss til neste gang!

Rypejentene Lesja og Dovre Fuglehundskole

Rypejentene Lesja og Dovre Fuglehundskole
[/av_textblock]

Skroll til toppen