Lofsdalen april 2016

15 glade spreke damer og hunder var med på årets Lofsdalen tur. Vi ankom “Lofsdalen Logde” torsdag kveld, klare for 3 dager med trening i fjellet. Flere kjenner hverandre fra tidligere turer, men også nye fjes kom og det ble tid til en koselig prat før kvelden var omme. Naturopplevelsene startet allerede denne kvelden, med et flott nordlys på himmelen.

Fredag

Det var oppmøte kl 0800 hvor vi ble møtt av våre kjentmenn. I år var vi heldig å få Tor og Frank til å guide oss, og de viste vei til plassen for transport. I år som i fjor var kjøretøyet Wiesel hvor vi alle fikk plass og kunne kjøre i en vending. Damer og hunder inne i vognene, og ski og sekker på taket, noe som fungerte veldig bra.

Etter en drøy mil inn fikk vi “slippe ut” i den flotte naturen som ønsket oss velkommen. Temperaturen på fjellet viste fortsatt noe under null, og gjorde sitt til at skiene bar godt på snøen og hunden sank ikke gjennom. Potesokker var et must 🙂 Været var overskyet med opphold og litt vind, så det var fine forhold. Vi gikk i to partier med hver vår kjentmann. Det ene partiet fikk litt tungt terreng og fant noen få fugl, mens det andre partiet hadde fugl på alle hundene og mye mer lettgått terreng.

Det ble en litt dempet stemning etter endt dag i fjellet da vi innså at vi hadde mistet Laffen til Trine. Han forsvant allerede i første slippet og kom ikke tilbake i løpet av denne dagen. En leteaksjon ble iverksatt og alle benyttet de midler og kontakter som vi kjente til. Tor bisto med ekstra leting på fjellet, mens vi andre reiste tilbake til sentrum hvor vi hang opp lapper i lokale butikker og fikk bistand til å publisere på diverse nettmedier. Jungeltelegrafen via våre gode kontakter og snille folk i Lofsdalen ble iverksatt. Det var et utrolig engasjement fra alle vi var i kontakt med.

Litt oppstykket kveld ble det på noen av oss, men vi fikk til en hyggelig fellesmiddag på hytta i form av deilig reinsdyrkav, som de fleste var med på.

Lørdag

Vi var igjen klare for en ny dag. En dag med et noe lettere skylag, en del sol, og et fantastisk føre. Masser av fugl på begge partier i flotte lettgåtte terreng. Det var flere unghunder med. De hadde stor fremgang og viste gode egenskaper. Veldig gøy å se nye hunder og nye eiere som var sultne på læring.

Leteaksjon fortsatte lørdag, og kvelden før kom også Johnny, mannen til Trine, ned for å bistå i letingen. Han brukte dagen på å lete og stoppe alle han møtte på veien for å spre savnet meldingen. Da vi kom tilbake til møtestedet etter endt dag, lå det en beskjed på scooteren til Tor om at det var observert en hund. Håpet steg så Tor og Johnny reiste innover for å lete, mens vi andre ble med transporten ned igjen.

Da vi hadde pakket oss inn i bilene, kom gladnyheten fra fjellet. Laffen var funnet! Han var uten skader, men selvfølgelig medtatt etter å ha vært alene på fjellet i 1,5 døgn, og så utrolig glad for å se Johnny. Det var en fantastisk avslutning på dagen, og det ble gledestårer og latter om hverandre.

Kvelden ble feiret på restauranten til Kenneth, som også var vår Wiesel sjåfør. Vi ble tatt godt hånd om og ønsket velkommen med en glass Cava for å feire Laffen. Tor, Frank og Steinar med frue tilbragte kvelden sammen med oss og alle hadde en hyggelig kveld. Dog blir kveldene aldri lange på slike turer, etter lange dager i fjellet med mye frisk luft og med en ny dag i vente.

Søndag

Vi våknet til strålende vær og noe varmere temperatur. Fjellet møtte oss velkommen med et drømmevær. Vi gikk og bare strålte om kapp med solen i lykken av den fine opplevelsen av å være på fjellet under slike forhold. Det ble drømmedagen, for et fantastisk vær og føre. Vi samlet opp masser av D-vitaminer og storkoste oss med mye fugl og ønsket vel egentlig at dette ikke skulle ende. Snakk om eventyrlig opplevelse. Men alle eventyr tar slutt og det gjorde denne turen også.

Turen til Lofsdalen ble et eventyr med en lykkelig slutt

Vi er så takknemlig for å få denne muligheten. Tusen takk for en uforglemmelig tur nok en gang, til Rypejenter, Tor og Frank (våre kjentmenn), til Kenneth for god transport og fin kveld på restauranten. Takk til alle som bidro i leteaksjonen etter Laffen. Vi gleder oss allerede til neste år om det blir mulighet 🙂

Tone og Mona

lofsdalen_2_2016

Skroll til toppen