Vellykket tur til Lofsdalen

4.-7. april gikk Rypejentenes årlige vintersamling i Lofsdalen av stabelen, med 14 håpefulle deltakere. Det var en herlig blanding i alder på både hunder og førere, som bidro til en flott ramme for turen. Været var dessverre ikke helt på vår side denne helgen, men alle trosset både kuling, horisontalt snøvær og tåke. Vi var delt opp i 2 ekvipasjer med henholdsvis Britt Schibbye og Kenneth Sveen som veiledere, som tok oss kyndig og trygt rundt i terrenget i Lofsdalen.

Tross det dårlige været var det godt med fugl i området. Vi hadde 3 flott dager i fjellet med ryper i stort sett alle slipp. Mange gode søkere og dyktige førere, som var til god hjelp for de med litt mindre erfaring.  Alle hundene kom i fugl. Det var unghunder som var i fugl for første gang og tok sin første selvstendige stand.

En ung herremann tok sin aller første stand, sekunderte til og med makker og våknet virkelig i Lofsdalen. Da måtte mor både le og gråte og juble over at utallige treningstimer endelig ga resultat.

Deltagerne rapporterer om en hyggelig sosial arena med felles måltider, mye latter og hygge, erfaringsutvekslinger og etablering av nye vennskap.

Skroll til toppen