Referat apportprøvekurs

I mai og juni 2013 samlet vi en gjeng for å trene apport. Apportprøvekurset var rettet mot kombinert prøver, og gikk over 6 ganger. Hver samling med fokus på en av de tre øvelsene; søkapport, sporapport og vannapport.

Vi var 10 glade deltakere med våre mer eller mindre apporterende hunder. Utfordringene var ulike, og samtlige fikk tips og hjelp til å jobbe videre med sin hund. Noen slet med selve grepet, andre hadde en hund som var litt over middels egenrådig. Enkelte hunder elsker å svømme, mens andre ikke var fullt så glade i vann.

For å lykkes med apport trengs mye trening. Vi fikk hjemmelekser og øvelser tilpasset vårt nivå. Og vi trente masse. Hundene (og førerne) fikk kjørt seg. Men det gav også resultater! Hundene har lært masse, blitt trygge på øvelsene og alle har hatt flotte prestasjoner på trening. I tillegg har førerne lært masse og er nå i stand til å trene videre på egen hånd.

Det er moro å være på trening når det er god stemning, og andre gleder seg over din fremgang, og slik var det på kurset. De 10 jentene som har deltatt ble en fin gjeng med godt humør og stor takhøyde. Litt kaffe i sekken sammen med apport-objektene, en dose myggmiddel, gode klær og enda bedre humør er alt som trengs. De to siste gangene var det vannapport i Oslo-marka, og da ble det også grilling i tillegg til bading.

To av deltakerne har fått premiert sin hund allerede: Gratulerer til ekvipasjen Beate og Lone (3 UK), og Monica og Dirk (1 AK og 3AK).

Stor takk til våre kunnskapsrike instruktører Gunnar Gundersen, Elisabeth Flaata og Ellen Marie Imshaug.

Skroll til toppen