Referat Lofsdalen 2013

Lofsdalen har blitt en tradisjon for Rypejentene. For femte året reiste Rypejentene til Sverige og dette flotte området.

Totalt 11 jenter (og noen flere bikkjer) deltok i år. Overnatting i to flotte hytter med komfort og plass til både to- og firbeinte. Snøscooter inn i fjellet gir denne turen en ekstra dimensjon, og gjør at flere av deltakerne kommer igjen år etter år. Noen er veteraner og hadde med presenning til vindisolering av bikkjebur, mens andre var førstereisjente og ikke fullt så “innkjørt” i rutinene. Erfaring i fra en førstereis er at det ER kaldt å kjøre snøscooter, så det gjelder å pakke inn både seg selv og hundene.

Fredag morgen møtte oss med solskinn og tosifrede antall  minusgrader. Bikkjer ble stuet i bur på scooter-hengerne og emballert med presenning etter alle kunstens regler. Etter en times scootertur var vi ute i terrenget og delte oss i to partier. Solen strålte over fjell og vidde, hundene var uthvilte og vi veldig spente… Begge gruppene hadde rype på vingene og fikk noen fine situasjoner. Deilig med både tur og pause når det er slike dager i fjellet! Rolig kveld med middag og skravling. Men tidlig kveld, da enkelte hadde hatt en lang reise, kort natt etterfulgt av denne flotte dagen i fjellet.

Lørdag var det ny runde med scooter inn i fjellet, og selv nybegynnerne var kjappere på oppsillingsplassen denne dagen. Læringskurven går i riktig retning! Været var ikke fullt så strålende, men det var flott terreng med fugl. Flere situasjoner denne dagen, og vi gikk akkurat klar av snøværet. Målet med å få rype situasjoner i fjellet ble nådd. Det vår greit med fugl, men fremdeles var de ganske lette. Vi så mange helt ferske spor, som viste oss at “fuglen hadde fløyet”. Felles middag på den lokale restauranten. Kjempekoselig!

En sur og kald søndag og avreisedag innbydde ikke til den veldig lange turen. En kort tur for de som ville ut i fjellet, før vi hoppet inn i bilene, fikk igjen varmen og satte nesa hjemover.

Her er en kommentar i fra en fornøyd deltaker:
Takker for flott tur! Jeg koste meg med alt sammen. Flott terreng, fine treningsmuligheter for hund og folk, og gode rypesituasjoner hver dag.
Takk for to hyggelige dager!

Ingunn Monrad Martinussen

Skroll til toppen