Referat Lofsdalen 2011

Fredag 8. april satte 12 glade jenter kursen mot Sverige og Lofsdalen. Forventningene var store. Vi hadde med 12 ivrige jakthunder som eierne håpet ville få en fantastisk opplevelse med ”snille” vårryper i fjellheimen.

Hytta som vi hadde leid var super. Der manglet det ikke på verken komfort eller plass. Vi koste oss med ost, kjeks og gode historier fredags kveld. Bjørn kom innom og fortalte om opplegget for helgen. Lørdag møtte vi opp kl 07.00 ved den iskledde fjorden og vi fikk pakket om bord våre 12 hunder i bur bakpå tilhengere som ble dratt av 9 snøskutere. Noen av oss var så heldige å få kjøre selv, mens andre måtte finne seg i å sitte på. Oppover og innover i fjellet bar det. Vi kjørte i omtrent 45 minutter. På veien skremte vi opp en liten flokk orrfugl. Et herlig skue! Været var strålende, med turboføre, men det var sterk vind. Vel inne delte vi oss i 3 grupper med hver våre dyktige instruktører. Tommy hadde tatt med seg sin gode gordonsetter på 10 år som viste seg å bli en god læremester for noen av de unge og ivrige hundene. Med sine stødige stander fikk andre komme opp å sekundere og kjenne den tynne duftstrålen av rypa for første gang. Det ble mange gode opplevelser for hundene, og alle kom i fugl i løpet av helgen. Noen grupper var heldigere enn andre, men vi fikk rikelig med sjanser alle sammen fordelt på de to dagene.

Lørdag kveld hadde vi felles middag på kroa med god mat og drikke. Dag 2 gikk vi i ett annet område. Det hadde vært mildvær om natten og snøen bar ikke like godt på søndagen. Formiddagen ble likevel veldig bra også søndag. Noen var tidlig ute i feltet, mens andre tok det noe mer med ro før det bar ut i terrenget. Alt i alt var det en fantastisk treningshelg både for folk og hunder. Spennende, gøy og lærerikt.

En stor takk til Bjørn som tar imot oss på en så fantastisk måte, og legger til rette så vi får maksimalt ut av helgen.

Dessverre hadde vi bare med ett kamera… derfor blir det litt lite variasjon over de som er med på bildene.

Skrevet av Trude Myhrer / Rypejentene

Skroll til toppen