Trening Lofsdalen mars 2012

Nok en fantastisk tur til Lofsdalen med rypetelling er over. Det er langt å kjøre, men jammen er det vert det! Lørdag var det overskya og til tider litt surt, søndag derimot strålte sola fra skyfri himmel, utrolig deilig!

Lørdag var det oppmøte 0615, ikke noen hviletur med andre ord! Litt av en logistikk når 16 rypejenter og kjentmenn med hunder, sekker og ski skal av gårde. 10 scootere med hengere fraktet oss to mil innover i fjellet, i nesten urørt terreng. Like fantastisk og fortryllende hvert eneste år.

Snøforholdene lørdag var litt tungt og vått, men hundene jobbet bra selv om de fleste ikke slo så langt ut på grunn av føret, dagen ble uansett fin. Ryper fant vi også, litt færre enn foregående år, men flere hunder fikk fine situasjoner og sjanser på fugl. Etter 12 timer i fjellet tror jeg alle var fornøyd med å komme tilbake til hyttene for hundestell, dusj, badstue og avslapping før kveldens samling på det lokale utestedet “Trapper”, hvor vi bestilte mat og noe godt i glassene. Det ble mye latter og gøy denne kvelden, hærlig, avstressende, og uforglemmelig på mange vis.

Natt til søndag ble det lite med søvn da vi også skulle stille klokka en time frem, men vi kom da oss opp og var klare til oppmøte kl 0800 som planlagt. Denne dagen gikk vi ut direkte fra hyttene som lå 3–4 kilometer opp fra dalen, fine og overiktlige terreng her også. Sola skinte som sakt fra skyfri himme så vi fikk vel alle litt påskestemning denne dagen. Snøen holdt mye bedre, og turboføre gjorde sitt til at glade fuglehunder virkelig fikk strekt på beina. Også i dag ble det noen fuglesituasjoner og sjanse på fugl. Vi avsluttet tidligere siden en lang kjøretur hjem lå forran oss.

Tusen takk til alle Rypejentene som var med å gjorde turen så fin, og tusen takk til Bjørn og kjentmenn som gjør denne treningen mulig for oss. Vi føler oss veldig heldige. Flott å få være med på turer som dette, litt utenom det valige.

Bente S

Skroll til toppen