Trening hos Astrid Ellefsen juni 2012

Fredag formiddag pakket Marianne og jeg bikkjer og pikkpakk i bilen for så å kjøre over Haukelifjell til Ølensvåg. Vi gledet oss veldig til treningshelgen hos Astrid med positiv innlæring av ferdigheter for fuglehunder.

Vel fremme ble vi innlosjert i et sjarmerende hus ved siden av hovedhuset. Det var koselig å komme til gården, og deilig var det for hundene å strekke på beina på de store jordene.

Vi var fire jenter med hver våre hunder, og med ikke flere deltakere ble det rikelig tid for hver enkelt å praktisere. I tur og orden ble en og en hund hentet frem for trening, mens de andre slappet av i burene sine. På denne måten fikk alle fulgt godt med, og Astrid fikk effektivt instruert hver enkelt.

Innlæring av øvelser startet i et rom hvor hunden ikke så lett lot seg forstyrre av miljøet rundt, etter hvert trente vi på momentene ute, mens duene satt på taket og fulgte med. De visste nok at deres tur til å ta del i treningen nok ville komme ;o)

Med mye lek og godt humør var det gøy å se hvordan alle hundene fort knekte koden for hva vi ville de skulle gjøre. Flott var det å se når Astrid viste øvelsene med sine hunder, ivrige og flinke!

Når duene ble tryllet frem fra skulderveska til Astrid var det gøy å se hvordan hver hund jobbet for å få se fuglen. Om hunden ikke gjorde som forventet var fuglen ute av synte, gjorde den det vi på forhånd hadde tenkt, kom fuglen fort til synet.

Mellom øktene slappet vi av med grillmat, vin og masse hundeprat, veldig trivelig. Utpå søndagen pakket vi sammen, og alle var virkelig superfornøyd over hva vi hadde lært samt godt motiverte for å jobbe videre med samme metoder.

Tusen takk til Astrid og alle som var med for en trivelig helg!

Bente S

Skroll til toppen