Trening til Hjerkinn juli 2012

I år igjen tok noen ivrige Rypejenter turen til Hjerkinn i slutten av juli for å trene hunder og oppleve fjellet sammen.

I år var det 6 Rypejenter med like mange hunder som var med. Noen av jentene hadde med seg kjæresten/mannen sin også. Til sammen var vi derfor 9 personer og like mange hunder. Vi bodde som vanlig på Hageseter. Noen delte hytte, mens andre hadde behov for litt mer privatliv og hadde egne hytter. På Hageseter er de fleksible med hensyn til å ha med hunder, så der får hundene være inne i hytta så lenge den er i bur.

Fredag hørte vi at det var nysnø og vinterføre på noen av fjellovergangene og pakket ned både lue, hansker og skjerf. Det viste seg å komme godt med for om natten var det nede i nesten 0 grader, og på toppene lå det et tynt melislag med snø også lørdag morgen. Det var likevel godt vær til å trene hunder med bris, lettskyet og sol til tross for lave temperaturer om formiddagene.

Fredag og lørdag ble det godt med slipptid for hundene som virkelig langet ut i fjellet etter måneder i bånd. Noen av dem var over middels interessert i heilo og viper, men da rypa gikk på vingene ble fokuset deretter. Søndag valgte de fleste av oss å bruke formiddagen sammen med en av instruktørene til Elin Wittusen. Vi fikk trent på ro i oppflukt, provokasjoner, sekundering og standøvelser. Aldri bortkastet det!

Sosialt og hyggelig samvær om kveldene gjorde også turen til en ordentlig rypejentetur. Vi satser på ny tur til Hjerkinn neste år også.

Trude Myhrer

Skroll til toppen